Gees

Peníze mají tu nešťastnou vlastnost, že se postupem času vlivem inflace znehodnocují. A proto je třeba je investovat, aby se s pomocí úroků ztráty kompenzovaly.

Ochrana očí

Ochranné pomůcky zná každý, kdo se s nimi například v práci setkává. Jenže chránit se je třeba i jindy. Například na dovolené. Že je to nesmysl? Na dovolené, nebo i doma na procházce či cestou za nákupy je třeba si dávat pozor. Zvláště v létě, kdy slunce praží jako zběsilé a hodlá vše na Zemi spálit na troud. Zde je třeba člověku ochrany zraku, neb sluníčko nejen barví kůži, ale také může e jistým způsobem poškodit zrak. A někdy to může mít i fatální následky. Proto je velmi dobré si oči chránit. K tomu nám poslouží sluneční brýle. A pokud možno s nějakým ochranným faktorem. Proč? Inu proto, aby na oči nemohlo škodlivé UVA i UVB záření.

brýle v písku

Spektrální oblasti a další technické pojmy zde nebudeme rozebírat. Jen si potvrdíme fakt, že ani jedno ze záření nedopadá na zem plnou měrou, ale přesto je škodlivé a svým způsobem nebezpečné. Nyní si jistě položíte otázku, jak poznat brýle, které tu účinnou ochranu mají. Bohužel nijak. Ani zabarvení skel není nic platné. Lze však s jakous takous určitosti mít ty pravé. Především není dobré je kupovat někde na tržnici. Ona sice na nich visí cedulka, že jsou proti tomu i proti onomu, ale zřídkakdy tomu tak je doopravdy. Většinou jde o zabarvený plast.

dívka s brýlemi

Abyste měli kvalitní a luxusní sluneční brýle, musíte do pevného obchodu, nebo si je objednat přes internet u spolehlivého prodejce. Takový by se měl umět prokázat certifikátem EEC nebo normou EN 1836. Brýle musí mít ochranu nejméně 400 nm. Tím je zaručeno bezpečí a vaše oči budou ušetřeny jakýchkoli potíží, způsobených sluníčkem. A kde takové brýle koupíte? Inu, jak jsem psal již výše. Vy nemusíte do obchodu, vám stačí kliknout na odkaz výše, a dostanete se tak na web prověřeného a oblíbeného prodejce. Zde si pak můžete vybírat dle potřeby, a to nejen pro sebe, ale i svou rodinu, ale také pro kohokoli jiného. Sluneční brýle jsou například vhodným dárkem. Pamatujte si, že nákupem někde jinde sice možná „pár šupů“ ušetříte, ale váš zrak vám za to vděčný nebude.

Příští u příspěvku

Předešlý u příspěvku

© 2024 Gees

Šablona od Anders Norén